Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ



Του Σταύρου Στραβόλαιμου


Μας έβγαλαν την πίστη ανάποδα οι Βενιζελόφρονες καλαμοκαβαλάρηδες της εξουσίας. Μας διέλυσαν το νευρικό σύστημα, μας καθύβρισαν, μας στόλισαν με του κόσμου τα κοσμητικά επίθετα.

 Τι κι αν επισημαίναμε αδυναμίες πολιτικές, οργανωτικές και προσωπικές. Τι κι αν περιγράφαμε, τις αστοχίες τους σε κάθε επίπεδο, κυρίως δε την ολοσχερή ταύτιση τους με την Δεξιά. Τι κι αν προτείναμε να κουβεντιάσει ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ μέσα από ένα συνέδριο δικό του, κατάδικο του, χωρίς παράσιτα και παρεμβολές, χωρίς Ελιές και μαϊμού δημοκρατικές παρατάξεις. Χαμπάρι οι λεβεντάνθρωποι του Βενιζέλου που υπό την «εμπνευσμένη» ηγεσία του μας έγραφαν στους γεννητικούς τους αδένες οριζοντίως και καθέτως, τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.

 Στην εκκλησιαστική γλώσσα όμως, υπάρχει μια φράση του αποστόλου Λουκά αν δεν κάνω λάθος, που λέει: « μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού». Να αφήνεις δηλαδή τον αιρετικό άνθρωπο μετά από την πρώτη και την δεύτερη νουθεσία και να μην ασχολείσαι μαζί του. Έτσι λοιπόν, οι γνήσιες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένως και δεν μπορούσαν να ανεχθούν άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία, ανέλαβαν δράση. 

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση ριζοσπαστικής παρέμβασης του στα πολιτικά πράγματα του τόπου για ρήξεις και ανατροπές, συμπυκνώνει την αγωνία του λαού για το που πάει η χώρα, δίνει διέξοδο στους προβληματισμούς της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ που αισθάνεται άστεγη και δικαιώνει βεβαίως τον αγώνα μερικών χιλιάδων αγωνιστών του διαδικτύου που έδιναν και συνεχίζουν καθημερινά τον μεγάλη μάχη για να έχουν αντίκρισμα οι αιματηρές θυσίες του λαού μας. Ενός λαού που υφίσταται επώδυνα τα αποτελέσματα μιας ανερμάτιστης και αδιέξοδης, νεοσυντηρητικής πολιτικής, με τα συμφέροντα να τρίβουν τα χέρια τους για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν εν ονόματι μιας γελοίας και απαράδεκτης στρατηγικής Βενιζέλου και Σαμαρά για «κυβερνητική σταθερότητα» την οποία έχουν αναγορεύσει σε αυτοσκοπό.

 Ο Γιώργος έρχεται χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, χωρίς παράγοντες και παραγοντίσκους, χωρίς γυρολόγους και μεσάζοντες. Όχι όμως ως εκδικητής, όχι για να πάρει ρεβάνς, όχι ως ηγεμόνας, όχι ως πρίγκιπας, όχι ως μέλος κάποιας δυναστείας, όχι ως λαθρεπιβάτης της εξουσίας, όχι ως αποστάτης, όχι ως προσκυνημένος στην ιδιοτέλεια του, όπως τον κατηγορούν κάποιοι καλοθελητές.

 Έρχεται ως δημοκρατικός ηγέτης, οπλισμένος με την απεριόριστη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό, ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού που τον εμπιστεύεται, προκειμένου να αγωνιστεί σκληρά για την μεταπελατειακή Ελλάδα. Γνωρίζει τα προβλήματα, έχει επίγνωση των αδυναμιών, έχει εντοπίσει τον πυρήνα του προβλήματος τη χώρας που την κρατάει ακόμα δέσμια στο ανατολίτικο παρελθόν της.

 Όσοι το αμφισβητούν, λίγες μόνο μέρες υπομονή και θα τρίβουν τα μάτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.