Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Απόφαση NE ΠΑΣΟΚ Γερμανίας σχετικά με το έκτακτο συνέδριο

Οι σημαντικές για την οικονομία και την κοινωνία εξελίξεις που διαδραματίζονται στη χώρα μας, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει αποδείξει εμπράκτως πως δε δίστασε να πάρει σκληρές αποφάσεις ακόμα και όταν ήταν αντιληπτό πως θα είχε τεράστιο κόστος στο πολιτικό του μέλλον. Για να είναι σε θέση όμως και αυτή τη φορά να εκτελέσει το ιστορικό του χρέος, η πολιτική του ανασυγκρότηση και η ενίσχυσή του είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Με αφορμή την εγκύκλιο του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης η ΝΕ Γερμανίας ζητάει εκ νέου την άμεση σύγκλιση συνεδρίου ΠΑ.ΣΟ.Κ, καθώς οι αποφάσεις των Γ.Σ των Τ.Ο μας, η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις προσυνεδριακές διαδικασίες (έχουμε λάβει μόνο την εγκύκλιο), όπως και η απουσία ένταξης συνολικά του Ελληνισμού της Διασποράς στο πολιτικό διάλογο δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή μας στο συνέδριο ενός καινούριου “αχαρτογράφητου“ πολιτικού φορέα.

Ενός φορέα –συνασπισμού κομμάτων και ομάδων αμφίβολης δυναμικής και πολιτικού προσανατολισμού- που τόσο η σύνθεση και το οργανόγραμμα του, όσο και οι πολιτικοί του στόχοι, δεν έχουν διατυπωθεί με καμία απολύτως σαφήνεια και που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω καταβαράθρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, του ευρύτερου πολιτικού εκφραστή της κεντροαριστεράς στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των προβληματισμών μας όπως αυτοί διατυπώθηκαν στην επιστολή της 29.07.2014 καθώς και του γεγονότος πως η ΝΕ δεν συμπεριλήφθηκε στον πολιτικό σχεδιασμό αυτού του εγχειρήματος, δεδομένου ότι δεν έχει κληθεί σε καμία διαδικασία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Άλλωστε σε αυτή την περίπτωση θα είχε τη δυνατότητα να εκφράσει τις προτάσεις - αντιρρήσεις της δημοκρατικά και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και όχι μέσω επιστολών.

Ο αποκλεισμός μας δε, κατέστη πασιφανής από την επιλογή σας όχι μόνο να μην μας συμπεριλάβετε στις προσυνεδριακές διαδικασίες, αλλά και να μην απαντήσετε στις επιστολές μας, όπως θα όφειλε ένα δημοκρατικά συγκροτημένο κόμμα.

Τέλος προς υπενθύμιση των από 29.07.2014 διατυπωθέντων αιτημάτων μας, ζητάμε την άμεση σύγκλιση συνεδρίου ΠΑ.ΣΟ.Κ με θέμα τη ανασυγκρότηση του κινήματος, την αποτίμηση των μέχρι στιγμής συνεργασιών (Ελιά, Κίνηση των 58, συγκυβέρνηση με ΝΔ) αλλά και τη λήψη απόφασης για την διεύρυνση ή μη συνεργασιών καθώς και τους όρους αυτών, με σκοπό την ανασυγκρότηση του πολιτικού μας χώρου.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλει να επικοινωνήσει ξανά με τη βάση του, να εκφράσει τον λαό του, να επαναλειτουργήσει τα όργανά του, να λειτουργήσει καταστατικά σε κάθε περίσταση και φυσικά να επανέλθει πολιτικά στις σοσιαλιστικές του βάσεις, διαφορετικά δεν θα έχει καμία τύχη στην ελληνική κοινωνία και η τεράστια κοινωνικοπολιτική του προσφορά θα απαξιωθεί.

Νικόλαος Μανδρόχαλος Γραμματέας ΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.