Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Με φτηνά κόλπα και άθλιες μεθόδους της διαπλοκής, συστημικά ΜΜΕ και δημοσκόποι, διακινούν την πληροφορία ότι το κόμμα Παπανδρέου ονομάζεται ΚΙΔΗΣΟ, με στόχο να εκμεταλλευτούν τη σύγχυση και να παρουσιάζουν το ΚΙΝΗΜΑ με μειωμένα ποσοστά στις σφυγμομετρήσεις.

Σημειώνεται ότι από το ΚΙΝΗΜΑ δεν δόθηκε ποτέ αυτή η ονομασία, αλλά οι ίδιοι οι εκδότες και οι δημοσκόποι επέλεξαν το αρκτικόλεξο ΚΙΔΗΣΟ και αναφέρονται σε αυτό με δική τους ευθύνη. Το αποτέλεσμα είναι να υπονομεύουν το νέο κόμμα αποσυνδέοντάς το από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι και η βασική δεξαμενή του.

Σε όλες τις τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, αλλά και αυτές που γίνονται σε focus groups μέσω mail, έχουν υιοθετήσει την ονομασία ΚΙΔΗΣΟ, ενώ όταν παρουσιάζουν τα αποτελέσματά τους στα ΜΜΕ, δεν αναφέρουν κανένα άλλο διακριτικό.

Η στόχευση δεν αφορά μόνον στους ψηφοφόρους αλλά και μέσω των αποτελεσμάτων των ερευνών πρόθεσης ψήφου επιδιώκουν να προκαλέσουν απογοήτευση και ανάσχεση στο ρυθμό της προεκλογικής εκστρατείας των νέων υποψηφίων.

Η διαπίστωση έχει προκαλέσει νευρικότητα κυρίως γιατί η αθέμιτη αυτή τακτική, δεν επιτρέπει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τη σύνδεση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση, τα μηνύματα που εισπράττει η νεολαία των ψηφοδελτίων του Κινήματος, είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και η είσοδος στη Βουλή θεωρείται βέβαιη. Οι αντοχές του κόμματος του Ε. Βενιζέλου, είναι ισχυρές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κυρίως λόγω πελατειακής διαχείρισης των ψηφοφόρων, αλλά σε ολόκληρη την περιφέρεια είναι σαφές ότι το ΚΙΝΗΜΑ, έχει πάρει κεφάλι από το ΠΑΣΟΚ.

Το πρόβλημα ωστόσο για τα Μέσα της διαπλοκής και τους δημοσκόπους διασώστες του πολιτικού συστήματος, μεγαλώνει βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής. Σύμφωνα με τις δικές τους έρευνες το ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνει συσπείρωση μόνον στο 1/3 των ψηφοφόρων του, χάνει το 15,9% προς την ΝΔ, το 12,7% προς Το Κίνημα, το 9,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το 7,9% προς το ΠΟΤΑΜΙ.

Όλα αυτά εξηγούν γιατί με αθέμιτες πρακτικές επιχειρούν να «κατεβάσουν» τον ΓΑΠ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν τουλάχιστον το μονοπώλιο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.