Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: "Γιατί φοβούνται τον Ελληνικό λαό;" | ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ | Απόσπασμα από την κεντρική ομιλία της Αθήνας


Στις 25,

Φέρνουμε τις αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο! Αξίες και παραδόσεις που ενέπνευσαν γενιές και κινήματα. Και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει!

Φίλες και φίλοι,

Την Κυριακή,

Εκεί θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή!

Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας. Γιατί εμείς αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες! Χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος!

Αυτό κάναμε- πάντα με συνέπεια! Αυτό αποδείξαμε στην πράξη. Πάνω από όλα η Ελλάδα και ο πολίτης!

Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι και ψήφος για την αυτονομία της πολιτικής.
Είναι ψήφος για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο! Κανενός άλλου! Αυτό λέγαμε, πάντα με συνέπεια! Αυτό έχει και τώρα ανάγκη η Ελλάδα! Για αυτό κανείς δεν θα μας χαριστεί! Κανείς ισχυρός δεν θα μας χαϊδέψει! Ε, λοιπόν, δεν τους έχουμε ανάγκη!

Η δύναμη στο ΚΙΝΗΜΑ είναι μόνο οι πολίτες! Αυτούς και μόνο αυτούς θα υπηρετούμε στη Βουλή από τις 25 του Γενάρη!

Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ είναι και ψήφος για ευρύτερες συναινέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο! Μόνο η παρουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας στην Βουλή θα επιβάλλει τη συνεργασία για την πρόοδο. Με σταθερή και ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κανένα κόμμα - ούτε αυτοδύναμο, το ξέρω από την εμπειρία μας, δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του.

Το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις. Άλλα βέβαια πάντα σε ένα προοδευτικό πλαίσιο – και μόνο! Αυτό λέγαμε και λέμε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια! Αυτό χρειάζεται και τώρα η πατρίδα! Η χώρα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις με καθαρή πολιτική ταυτότητα. Όχι θολά νερά για να μας αγαπάνε όλοι. Στο ΚΙΝΗΜΑ μας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές!

Και αυτό είναι εγγύηση για όποια κυβερνητική ή άλλη συνεργασία σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο. Εμείς δεν θα γίνουμε «πατερίτσα» και παρακολούθημα κανενός, για μερικές καρέκλες και οφίτσια! Και σίγουρα όχι ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης.

Κάθε ψήφος στο ΚΙΝΗΜΑ δίνει φωνή στον πολίτη.

Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κρίση του πολίτη.
Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού.
Ερχόμαστε γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού!


Προτείναμε, προτείναμε προς όλους,

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής, η λύση για να μπει οριστικό τέλος στην λιτότητα και την ανασφάλεια, να βασίζεται σε ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία, και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού.

Να έχει την υπογραφή του λαού μέσα από την δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος!

Για τρεις λόγους:

  1. Πρώτον, γιατί είναι το πιο ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.
  2. Δεύτερον γιατί θα εγγυάται ότι καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα βάρη ή θα αποσταθεροποιούν την χώρα.
  3. Και τρίτον, γιατί κανένα Σχέδιο, κανένα Πρόγραμμα, καμία λύση, όσο καλή κι αν είναι, δεν θα έχει πραγματική επιτυχία, αν ο Ελληνικός λαός δεν την αισθανθεί δική του. Αν δεν αισθανθεί, Ότι δεν του την επιβάλλει κανείς. Ότι είναι δικό του Σχέδιο. Δική του απόφαση!

Μόνο έτσι θα κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου σε ένα κοινό στόχο. Έναν κοινό σκοπό.

Αυτό λέει η εμπειρία μου. Αυτό λέει η εμπειρία όλων μας. Όσων δεν εθελοτυφλούν.

Αυτά λέγαμε πριν τρία χρόνια. Αυτά λέμε με συνέπεια και τώρα!

Εμείς προτείναμε Ελληνικό Σχέδιο και δημοψήφισμα.

Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για αυτά; Ακούσατε κανέναν άλλο να μιλάει για την ανάγκη να φτιάξουμε δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές σε κράτος και οικονομία;

Ακούσατε κανέναν άλλο να λέει ότι πρέπει επιτέλους να εμπιστευτούμε τους πολίτες; Την κρίση τους; Με ένα δημοψήφισμα; Κανείς άλλος! Κάνουν ότι δεν ακούν! Κανείς άλλος δεν μιλάει για αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα! Μόνο το ΚΙΝΗΜΑ μας!

Ρωτώ και θα ρωτώ συνέχεια τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώ τις ηγεσίες και των άλλων κομμάτων:
Να μας πουν ξεκάθαρα - ναι ή όχι στο δημοψήφισμα.

Γιατί φοβούνται τον Ελληνικό λαό;


Οι πολίτες ζητούν σε συντριπτικό ποσοστό να τους εμπιστευτούμε! Γιατί τους φοβούνται τα άλλα κόμματα; Θα θέσουν την όποια συμφωνία με τους εταίρους μας στην κρίση του λαού;

‘Η θα θέλουν απλώς λευκή επιταγή;

Οι εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα. Στις εκλογές εκλέγουμε 300 εκπροσώπους. Αυτοί μετά αποφασίζουν. Αυτό δεν αρκεί.

Πρέπει να υπάρξει η υπογραφή, η απόφαση του Ελληνικού λαού για το μέλλον της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.