Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Πόσο δύσκολο είναι να μιλάς δημοσίως υπέρ του Γ.Παπανδρέου



Χθες τόλμησα να γράψω δημοσίως στο Twitter ότι προτίθεμαι να ψηφίσω το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου στις επερχόμενες εκλογές.
Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής γνώριζα ότι το κλίμα δεν είναι θετικό και ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός συγκεντρώνει αρνητικά σχόλια. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν περίμενα αυτό που αντίκρισα: προσωπικές επιθέσεις, απειλές, βρισιές και καθόλου αντεπιχειρήματα. Και επειδή τα λόγια είναι περιττά, παραθέτω κάποια από τα μηνύματα που έλαβα και στη συνέχεια θα επανέλθω με έναν προβληματισμό σχετικά με τον δημόσιο διάλογο.

Το αρχικό μου τιτίβισμα:
Στιγμιότυπο 2015-01-04, 2.13.03 π.μ.
Μερικά μόνο από τα μηνύματα που έλαβα:
10912970_321022978105788_1144405070_n
IMG_8222
IMG_8242IMG_8236
IMG_8220IMG_8218


Δυστυχώς, ο πολιτικός διάλογος, και κυρίως ο διαδικτυακός, είναι γεμάτος από τέτοια περιστατικά. Παρόλο που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξ ορισμού φτιαγμένα για να δίνουν φωνή στους πολίτες και να συνεισφέρουν στην Δημοκρατία, έχουν γεμίσει με κατ’επάγγελμα ανώνυμους υβριστές.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί για κάποιους να είναι αντιπαθής, ανίκανος, ακόμη και επικίνδυνος. Μπορεί να είναι η αιτία όλων των κακών, η κατάρα που έπεσε στο “αψεγάδιαστο” κράτος μας, με το δικαιότερο φορολογικό σύστημα στον πλανήτη, την αξιοκρατία και την διαφάνεια, και αυτός να τα κατέστρεψε όλα.

Αυτό, όμως δεν μπορεί να στερεί σε εμένα και στον οποιοδήποτε το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα και να μιλά για την επιλογή του δημόσια. Το ίντερνετ είναι είναι ένας χώροςευκαιρίας και πλουραλισμού, απέναντι στα κλειστά στούντιο και τις στημένες συνεντεύξεις. Πρέπει να λειτουργεί ως ένας χώρος παραγωγής ιδεών και αντιπαράθεσης με στόχο την κοινωνική αλλαγή.

Αντί αυτού ορισμένοι βιάστηκαν να το ελέγξουν. Η κυριαρχία της πληροφόρησης στα μίντια θεώρησε ότι μπορεί να επεκταθεί και στο διαδίκτυο.


Κάποιοι, φαίνεται, γοητεύονται από την απολυταρχία των Ταλιμπάν.

Ξεχνούν όμως ότι φέτος ήταν η χρονιά της Μαλάλα. Και όσο οι συνθήκες ωριμάζουν θα υπάρχουν όλο και περισσότερες διαφορετικές φωνές. Αυτές τις φωνές η γενιά μου θα υπερασπίζεται. Αυτές θα αναδεικνύει.
IMG_8250




Κόντρα στην καταπίεση και τους λιθοβολισμούς, το δικαίωμα της έκφρασης στην Δημοκρατία μας είναι αναφαίρετο.


Ηλίας Πατλάκας,


Φοιτητής στη Νομική Σχολή Αθηνών @eliaspat


http://politicus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.