Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Μιχ.Καρχιμακης:προς κυβερνηση : Έχετε πολιτική υποχρέωση να ακυρώσετε τον νομο του2013,αμνηστευσης πιθανών φοροφυγάδων για 9 ολόκληρα χρόνια,απο εμβάσματα του εξωτερικού.

Η παραγραφή με νομο το καλοκαίρι του 2013 των ελέγχων,για εννέα ολόκληρα χρόνια,όλων όσων έβγαλαν στο εξωτερικό με εμβάσματα πιθανά αφορολόγητα ποσά,ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ μεςα στην κρίση την ώρα που ενα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας βιώνει αξεπέραστα προβλήματα .

Η νέα κυβερνηση έχει την ηθικη και πολιτική υποχρέωση να ακυρώσει τον νομο 4174/26-7-2013,που έβαλε πλάτη στην φοροδιαφυγή εν μέσω κρίσης για 9 ολόκληρα χρόνια απο το 2000 μέχρι το 2008 .....

Η νέα κυβερνηση έχει την ηθικη και πολιτική υποχρέωση να επαναφέρει με νομο (αξιοποιώντας την προταςη Γρήγορη Νιωτη και 27 βουλευτών που απέρριψε ο Β.Βενιζελος το 2012)τον αναδρομικό διασταυρωτικοί έλεγχο απο το έτος 2000 και μετα για όλους οσους έβγαλαν με εμβάσματα τα χρήματα τους στο εξωτερικό,εαν εχουν φορολογηθεί,
που υπολογίζονται γύρω στα 300 δις ευρω.

Ο συμβολισμός και η ουσία της επανανομοθετηςης των ελέγχων αυτών απο το 2000 και μετα θα αποτελέσει ενα μήνυμα ελπίδας και δικαιοσύνης,για όλους οσους δοκιμάστηκαν απο την κρίση,βάζοντας ανάχωμα στην παραπέρα επιβάρυνση των θυμάτων της κρίσης .


Η διεκδίκηση αυτη ηταν μια διαρκής προσπάθεια απο την ΚΙΝΗΣΗ των 75 που αγνόησε η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος χιλιάδων ανθρώπων.

Η άμεση αντιμετώπιση καταργηςης αυτης της άδικης και χαριστικης ρύθμισης αποτελεί πρώτιστο καθήκον της νέας κυβέρνησης ,που θα συμβάλλει στην αύξηση των εςοδων απο την φορολόγηση που απέφυγαν πιθανοί φοροφυγάδες ,αλλα και στην δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης.

Ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί ποιοι πόσοι και γιατι καλύφθηκαν με φοροασυλία και φοροαποφυγή απο την σκανδαλώδη νομοθετική κάλυψη μεςα στο καλοκαίρι του έτους 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.