Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάνης ξέχασε το «βρώμικο» 89!

«Είναι μια ιστορική στιγμή στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου και της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Έχουμε μια συναίνεση Αριστεράς και Νέας Δημοκρατίας, της συντηρητικής Παράταξης. Νομίζω είναι συγκινητική στιγμή για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αυτό» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γιάνη μου τι ήταν αυτό που είπες; Που βρισκόσουν το 1989;

Δίδασκες οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας! Που χρόνος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Άσε που δεν υπήρχε και το twitter!

Υπενθυμίζω λοιπόν:

Στις εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989, η ΝΔ, παρότι επικράτησε του ΠΑΣΟΚ με πέντε ποσοστιαίες μονάδες (44,25% έναντι 39,15%), δεν κατόρθωσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, λόγω του εκλογικού συστήματος.

Μητσοτάκης, Φλωράκης και Κύρκος αποφάσισαν την 1η Ιουλίου 1989 τη δημιουργία μιας φιλελευθερο-κομμουνιστικής κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Συνασπισμού, η οποία δημιούργησε αίσθηση και συζητήθηκε παγκοσμίως.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη θα ήταν βραχύβιο και θα είχε διπλό στόχο: να αποδώσουν ευθύνες για τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα για το σκάνδαλο Κοσκωτά και την προετοιμασία αδιάβλητων εκλογών βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

Ιστορική στιγμή ήταν τότε κ. Υπουργέ.

Σήμερα ήταν απλά ένα ρουσφέτι στον Κώστα Καραμανλή!

Γιάννης (με δύο ν) Παπαδάκης

http://www.youpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.