Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΕΙΑ...

Κάποιοι νομίζουν ότι ξύπνησε ο κόσμος επειδή οι γενικώς ή ειδικώς "αγανακτισμένοι" βγήκαν στις πλατείες για να διακηρύξουν τον πατριωτισμό τους. Δεν παρασύρομαι διότι αυτοί που βγήκαν να διαδηλώσουν είναι ελάχιστοι μπροστά σ' εκείνους που ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ!!!! Αλλά το συνονθύλευμα που μας κυβερνάει νόμισε ότι βρέθηκε μπροστά σ' ένα κοσμοϊστορικό γεγονός, όπου μια μεγάλη, πλατιά συλλογική συνείδηση άρχισε να ξυπνάει!!!!! Απλώς σκόρπιες φωνές και στριγγλιές...

Εμένα όμως μ' ανησυχεί τόσο η βουή όσο και η εκκωφαντική σιωπή. Και οι δυο προκαλούν ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Αυτοί που κυβερνούν δυστυχώς δεν είναι σε θέση ν' αφουγκραστούν τους παλμούς της καρδιάς του ελληνικού λαού. Και δεν έχουν καταλάβει ότι η διαδικασία της ανθρώπινης λογικής πολύ εύκολα ανατρέπεται.

Διαπιστώσαμε τον τελευταίο καιρό μια πολιτική πρακτική που τελικά απορρέει από την κουφότητα εκείνων που θέλησαν να διαχειριστούν τις τύχες μας και τσιγκλίζοντας την ευαισθησία και τον πατριωτισμό μας,νομίζουν ότι μας κολακεύουν.

Η αλήθεια είναι ότι εάν πάψουν να αιθεροβατούν και προσγειωθούν ίσως τότε καταλάβουμε κι εμείς πού το πάνε και τι πραγματικά σκέφτονται για το καλό της χώρας. Δεν ξέρω κιόλας αν όντως αντιλαμβάνονται τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες τους. Αν δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν τα λάθη και τις παραλείψεις τους, τότε εμείς πρέπει ν' ανησυχούμε ακόμα περισσότερο.

Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ αυτοί φταίνε για τις ανοησίες που διαπράττουν, συνεχώς αυτοαθωώνονται!!!Δεν βλέπουν ότι έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο: να μείνουμε μόνοι στην Ευρώπη;;;; Ακόμη και η αδελφή Κύπρος δεν είναι δίπλα μας. Έρχονται στο νου μου οι στίχοι του εθνικού μας ποιητή:

Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή·
δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.


Αφού απαξίωσαν τα άλλα κόμματα, και δίχασαν με την ρητορική τους τον ελληνικό λαό, τώρα ζητούν συναίνεση, την οποία ουδέποτε έδωσαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Συνεχώς στήνουν παγίδες για τους άλλους και συνεχώς πέφτουν οι ίδιοι μέσα!!! Εξακολουθούν με την ρητορική τους να εκστασιάζονται μονάχοι τους. Αλλά ο ενθουσιασμός τους έχει σαρωθεί από τις αποδοκιμασίες και τον χλευασμό των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι μπορεί να έγιναν εκλογές, αλλά η παρούσα κυβέρνηση είναι μιααρρωστημένη σύζευξη δυο αντιθέτων και φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία του λαού. Ας πάψει κι αυτή η καραμέλα διότι ο πρωθυπουργός ηγείται ενός κόμματος που έχει συγκεντρώσει το 35-36% εκείνων που ψήφισαν!!!!! Ποσοστό που δεν είναι αρκετό ώστε να επαίρεται και να κοκκορεύεται. Κι ας τρώει όχι χαστούκια αλλά γροθιές από την ευρωπαϊκή διπλωματία....

Και βέβαια μην κλασαυχενίζονται ότι έχουν μαζί τους τον κόσμο, ώστε να σκέφτονται και το ενδεχόμενο... νέων εκλογών για να τα κερδίσουν όλα!!!! Διότι η καθημερινότητα είναι... ανατρεπτική, όταν έχουν υπουργούς όπως τον υπουργό Παιδείας Μπαλτά, που δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά του!!! Ή όπως τον Στρατούλη κ.ά. Το βλέποιυμε ότι δεν είχαν πρόγραμμα, παρά μονάχα διακηρύξεις/πομφόλυγες.

Νιώθω ότι η εποχή μας είναι αναμφισβήτητα τραγική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσα να παραγάγει τραγωδία!!!!! 

Ελπίζω να καταλάβουν ότι οι εξεταστικές που έχουν κατά νου για να στείλουν στη φυλακή κάποιους αντιπάλους που τους φοβούνται ακόμη, μπορεί και να λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ και τότε δεν τους ξεπλένει ούτε ο Δούναβης.

http://nikoslagadinos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.