Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κατρούγκαλος κερνά, Κατρούγκαλος πίνει

Παρότι βιάστηκε ο Χιώτης έχοντας στα χέρια του το «καυτό θέμα» το οποίο βέβαια έκανε με τέτοια προχειρότητα που περισσότερο αθώωνε τον Κατρούγκαλο, αυτή τη φορά προκύπτουν πραγματικά στοιχεία που δείχνουν να τον εμπλέκουν σε υποθέσεις που δύσκολα θα μπορέσει να δικαιολογήσει στο κόμμα του, την κυβέρνηση και τους πολίτες...

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το larissanet.gr, ο Δήμος Λάρισας έδωσε στο γραφείο του υπουργού ( «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΜΥΒΟΥΛΟΙ») την εντολή να ασκήσει προσφυγή ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014.

eggrafo_4.jpg

Με την απόφαση εκείνη είχε κριθεί παράνομη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να μην στείλει έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών με τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

eggrafo1_2.jpg



Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».



Η ημερομηνία της ανάθεσης είναι 12 Φεβρουαρίου 2015, όταν ο κ. Κατρούγκαλος είχε ήδη ορκιστεί στην κυβέρνηση.



Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ένας δημοτικός σύμβουλος ψήφισαν κατά της απόφασης θέτοντας ζήτημα ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.

Ο ίδιος, πάντως, ήδη από χθες έχει δηλώσει ότι σταμάτησε να ασκεί τη δικηγορία από την περασμένη άνοιξη όταν και εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. [iefimerida]

epikairo: Ψάχνοντας, βρήκαμε ένα ακόμα έγγραφο στο diavgeia, που μάλλον θα είναι και η γραμμή άμυνας του Κατρούγκαλου. Η προσφυγή γίνεται από την εταιρία δικηγόρων ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στις 20/11/2014 και η αίτηση ακυρώσεως από την εξωτερική συνεργάτη αυτής δικηγόρο κ. Κατερίνα Λαϊνά στις 16.2.2015. Άρα μετά την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων δεν αφήνει το αντιμνημνημονιακό έργο στη μέση, αλλά το αναθέτει σε εξωτερικό συνεργάτη.

2015-03-22_7.17.50_.png



Η φύση της συγκεκριμένης υπόθεσης αφορά προσβολή απόφασης της Γ.Γ Περιφέρειας που στην ουσία έθιγε ευθέως τους δημάρχους που δεν απέστειλαν στοιχεία στο ΥΠΕΣ επι Μητσοτάκη για τον έλεγχο των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Εναντίον τους όπως αναφέρει το δημοσίευμα κινήθηκαν και ποινικές διαδικασίες. Ειναι δεδομένο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα ανακινούσε εκ νέου το θέμα αφού επιδίωκε τη μονιμοποίηση των εν λόγω υπαλλήλων. Κατά τη γνώμη μας, με το δημοσίευμα ενισχύεται η ηθική έκθεση του Κατρούγκαλου με στοιχεία πλέον. Το γεγονός οτι η πληρεξουσιότητα δόθηκε σε άλλον δικηγόρο της εταιρίας και όχι στον ίδιο δεν αποτελεί γραμμή άμυνας.

Ασφαλές κριτήριο για αυτό είναι η απάντηση στην ερώτηση " αν δεν ήταν ο Κατρουγκαλος θα ανέθετε ο Δήμος Λαρισας στο συγκεκριμένο γραφείο και τη δικηγόρο την υπόθεση;" ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.
Η ουσία ειναι οτι αποδεικνύεται πλέον η σύγκρουση συμφερόντων του Κατρουγκαλου ως αρμόδιου Υπουργού και των επαγγελματικών του συμφερόντων που δεν του πέρασε απο το μυαλό να απεμπολήσει ακόμα και ως υπουργός. Το γεγονός οτι η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η ίδια δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά αυτή καθως το ζήτημα ειναι ηθικής τάξης και όχι νομικό.

Συνεχίζοντας το ψάξιμο, φτάσαμε στο Χαλάνδρι:
2015-03-22_7.19.18.png


Εκεί, λοιπόν,
....Με την αριθµ 666/2014 οµόφωνη απόφαση της Οικονοµικής Επιτροπής ανετέθη στη δικηγόρο Αθηνών κ. Αικατερίνη Λαϊνά (ΑΜ/∆ΣΑ 24251) κάτοικο Αθήνας Φραγκοπούλου 37 και στο δικηγόρο κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο της δικηγορικής εταιρείας « ΑΠ.
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - Ν. ΧΛΕΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» η πληρεξουσιότητα να ασκήσουν προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν 3463/06 κατά της αριθµ.60665/42499/6-4-2014 απόφασης του Γ. Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης, µε την οποία ακυρώνεται η οµόφωνη απόφαση αριθµ. 182/2014 του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, που αφορά στην αξιολόγηση του προσωπικού µε το σύστηµα της ποσόστωσης καθώς και την αποστολή στοιχείων σχετικά µε τις µετατροπές συµβάσεων εργαζοµένων του ∆ήµου από ορισµένου σε αορίστου χρόνου, καθώς και να ασκήσουν αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής ενώπιον του ΣτΕ σε περίπτωση που απορριφθεί η πιο πάνω προσφυγή. Η αµοιβή των πιο πάνω δικηγόρων καθορίστηκε σε 500,00 € για την άσκηση και διεκπεραίωση της ανωτέρω προσφυγής και σε περίπτωση άσκησης αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής ενώπιον του ΣτΕ σε 1.500,00 €.

Η πρώτη επισήμανση είναι η αναφορά της εταιρείας από την οποία ο Κατρούγκαλος δήλωσε πως είχε αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2014, μόλις και ανέλαβε καθήκοντα ευρωβουλευτή.

Οι αμοιβές που αναγράφονται στο έγγραφο της Διαύγειας ειναι φυσιολογικές για τα δεδομένα της υπόθεσης. Είναι η ίδια ιστορία, η αίτηση ακύρωσης θα έγινε μάλλον το 2015 από εξωτερική συνεργάτη.

Η ουσία είναι οτι τουλάχιστον απο την ημερομηνία που έγινε υπουργός όφειλε να παραπέμψει σε άλλο Δικηγορικο γραφείο τη διαχείριση αυτών των υποθέσεων και όχι να βάζει προσχηματικά τη συνεργάτιδα να παρίσταται. Και όχι με απλή παραπομπή αλλά με άρνηση του γραφείου να αναλάβει την υπόθεση κάτι που θα συνιστούσε τεκμήριο αθωότητας.

Προσέξτε το τραγικό της υπόθεσης: Το δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης στρέφεται και κατά του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει την εξής διατύπωση -> κατα του ΥΠΕΣ, το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα απο τον υπουργό του

Δηλαδή ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ απο τη μια ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ και απο την άλλη = ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

Ήρθε η ώρα της αποπομπής

http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.