Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Ο συμπαθής κατά τα άλλα κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ακόμη να ξεκινήσει την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων όπως είχε υποσχεθεί ακολουθώντας δυστυχώς την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης για επιλεκτική και ανώδυνη ενημέρωση , δήλωσε σε ραδιόφωνο (φυσικά) ότι "η Κυβέρνηση έχει το ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ και έχει δεσμευτεί ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή...".

1. Η κυβέρνηση ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ το θέμα αυτό ως απόπειρα φθοράς της από το ΒΗΜΑ και τη ΝΔ (του Σαμαρά όμως όχι του Καραμανλή). Άρα όποιος μιλάει, παίζει το ρόλο της "διαπλοκής". και αγαναχτεί δήθεν για τον ευτελισμό και την προβοκάτσια. Αγανάχτηση που ουδέποτε έδειξε στο παρελθόν με πραγματικούς ευτελισμούς και προβοκάτσιες σε στοχευμένα πρόσωπα. Το ζήτημα όμως σαφώς αφορά τον Υπουργό και την Κυβέρνηση ανεξάρτητα από το ποιος και γιατί το ανέδειξε.

2. Στις απαντήσεις του ο κ, Κατρούγκαλος όντως τα είπε όλα. Ότι πριν τις ευρωεκλογές περιφερόταν ανα την Ελλάδα και κατήγγειλε το μνημόνιο, τις αντισυνταγματικές απολύσεις, τις αντισυνταγματικές διαθεσιμότητες, τους αντισυνταγματικούς φόρους και ότι εύπεπτο μπορούσε να βαφτιστεί αντισυνταγματικό και έκαιγε τους πολίτες που πλήττονταν από την κρίση. Μαζεύοντας συγχρόνως και ως Δικηγόρος - με διάφορα σχήματα - αγωγές και προσφυγές. Έτσι εκλέχτηκε άλλωστε και ευρωβουλευτής, με καθημερινή παρουσία σε πρωινά και βραδυνά . Ακόμη και σε εκπομπές όπως του Πρετεντέρη όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κηρύξει εμπάργκο συμμετοχής.

3. Και ίσως όλα αυτά θα τελείωναν εάν δεν ανακάλυπτε τη ΜΕΘΟΔΟ να συνεχίσει ουσιαστικά και ως ευρωβουλευτής αλλά και ως Υπουργός να κουράρει τις υποθέσεις αυτές, μεσω φυσικά της ανακάλυψης των ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ του . Κι όπως είπε το απόγευμα οι "συνεργάτες του θα πληρωνόταν πλέον". Λες και οι πολίτες που εμπιστεύτηκαν την επαναπρόσληψή τους και τις μισθολογικές τους απανακτήσεις, γνώριζαν ή εμπιστευόταν τους συνεργάτες του. Έπρεπε σαφέστατα να τους ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ τους και να απαγορεύσει οποιοδήποτε συνεργάτη του να ασχοληθεί με κάποια από αυτές τις υποθέσεις, στις οποίες με τον τρόπο αυτό σε λίγο θα είναι και αντίδικοι, αν ακόμη εκπροσωπεί ως Υπουργός το ελληνικό Δημόσιο.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς και τον στηρίζει, γιατί δεν έπεσε τώρα από τα σύννεφα. Όχι απλώς σε πολλούς Κατρούγκαλους βασίστηκε για να γίνει κυβέρνηση, αλλά τους τίμησε και με πολλά αξιώματα σε πολλά επίπεδα, αφού πρώτα ως προκαταβολική εξιλέωση ο κ, Τσίπρας τίμησε τους αγωνιστές στην Καισαριανή. Μάλλον η εξιλέωση συμπεριλαμβάνει και τη συνεργασία με Καμμένο και λοιπούς.

5. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κατρούγκαλος στον "αντιμνημονιακό" του "οίστρο" εμπλούτιζε το δημόσιο λόγο του με κάθε άλλο παρά επιστημονικές θεωρήσεις ("το Σύνταγμα το ανατρέπει ο λαός στο πεζοδρόμιο" κ.α πολλά).

6. Μιλώντας η κυβέρνηση για "ηθικό πλεονέκτημα" και υπερασπιζόμενη αυτήν την ιστορία, θυμήθηκα ότι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2009 ή το 2010 υπουργός του αποπέμφθηκε γιατί κυκλοφόρησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγγραφο του γραφείου του που εστάλη με φαξ σε άλλο γραφείο του, για μετάθεση στρατιώτη ... Και δυστυχώς, αυτός ήταν αξιότατος και εντιμότατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.