Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία της δίκης Παπακωνσταντίνου #Day4

Στυλιανός Στασινόπουλος - πρώην ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ 

 Ο κος Στασινόπουλος είναι αυτός που αντικατέστησε τον κο Διώτη στο ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του 2012. Ένα ενδιαφέρον σημείο που προκύπτει από την κατάθεσή του είναι ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ οφείλει να προχωρήσει σε έλεγχο εφόσον έχει στοιχεία, χωρίς κάποια επιπρόσθετη υπουργική εντολή. Έτσι, αποδομείται απ´ όλους τους επικεφαλής ΣΔΟΕ αυτό που επικαλέστηκε ο Καπελέρης, πως δεν προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα των ονομάτων επειδή δεν πήρε εντολή από τον κο Παπακωνσταντίνου. Είναι πλέον ξεκάθαρο στο δικαστικό σώμα ότι αυτό εντάσσεται στα καθήκοντα του ΓΓ του ΣΔΟΕ. 

 Ένα δεύτερο σημείο είναι ότι ο κος Διώτης δεν παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ στον κο Στασινόπουλο και μάλιστα δεν συναντήθηκαν καν διότι ο κος Διώτης επικαλείτο οικογενειακούς λόγους. 

 Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο [enikos]: Επικαλούμενος την πραγματογνωμοσύνη που διενήργησε η αστυνομία, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου Τάκης Βασιλακόπουλος είπε ότι την ημέρα που παρελήφθη το στικάκι από το ΣΔΟΕ στις 2-10-2012, φέρεται να ανοίχτηκαν αρκετά αρχεία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ειδικού γραμματέα. Όμως ο κ. Στασινόπουλος ήταν κατηγορηματικός, αρνούμενος ότι ανοίχτηκε το στικάκι στον υπολογιστή του καθώς εκείνος το παρέδωσε αμέσως για τις δικές του ενέργειες στον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρήγορη Πεπονή. Πρόσθεσε δε, πως τις ώρες που φέρεται να έχουν ανοίξει τα αρχεία εκείνος υποστήριξε ότι δεν ήταν στο γραφείο του αλλά καθοδόν προς τον Άρειο Πάγο σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων Νίκο Παντελή. O ακριβής διάλογος [via news247] Συνήγορος: Από την πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι ανοίχτηκαν από τον υπολογιστή του γραφείου σας πέντε αρχεία, την ημέρα που το παραλάβατε από το Παρίσι. 

Μάρτυρας: Στις 12:45, που αναφέρετε, ήμουν στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Δεν ανοίχθηκε κανένα αρχείο. Συνήγορος: Ή η Αστυνομία λέει ότι θέλει και τα φαντάζεται αυτά ή κάτι άλλο συμβαίνει... Το επισημαίνω αυτό γιατί με αυτό το στικ γίνονται όλα τα μυστήρια. Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω. Εγώ την ώρα εκείνη δεν βρισκόμουν στο γραφείο μου.

 Συνήγορος: Αν εσείς είστε στο γραφείο του εισαγγελέα, τότε ποιός διάβασε τα αρχεία από τον υπολογιστή σας κιόλας. Μηπως χάσατε τον έλεγχο του υπολογιστή ή του στικ; Μάρτυρας: Επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε ανοίχτηκε το στικ. Εισαγγελέας: Αυτά τα αρχεία υποτίθεται ότι τα έχετε δει πριν τα παραδώσετε. Δεν είναι προς ψόγο αν το ανοίξετε, αφού έπρεπε να το ελέγξετε. 

Μάρτυρας: Όχι δεν συνέβη ποτέ αυτό. Σύνεδρος: Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάποιος από τους συνεργάτες σας έχει το αρχείο σας ή υπάρχει δεύτερο στικ που έχει μεταφερθεί η λίστα. Εσεις δεν δίνετε καμία εξήγηση...;

 Συνήγορος: Αυτό που το διάβασε, πήγε στοχευμένα στον κ. Μιωνή και στην πεθερά του κ. Κεφαλογιάννη... 

Μάρτυρας: Όταν πήγα στον κ. εισαγγελέα και μέχρι να γυρίσω ήταν κλειδωμένο στο γραφείο μου. Είμαι απόλυτα κατηγορηματικός. Συμπερασματικά, ο κος Στασινόπουλος παρέλαβε το usb [11:00pm] και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της αστυνομίας ανοίχθηκαν 5 στοχευμένα αρχεία μεταξύ 12:20 και 13:10 της ίδιας μέρας από τον υπολογιστή του Γ.Γ. του ΣΔΟΕ, δηλαδή του κου Στασινόπουλου. Ο ίδιος επικαλείται ότι έδωσε το usb στον κο Πεπόνη [οικονομικό εισαγγελέα] στις 12:45 και είναι κατηγορηματικός ότι δεν πείραξε το usb αλλά το κλείδωσε στο συρτάρι του μέχρι την παράδοση στον κο Πεπόνη. Εντούτοις, η πραγματογνωμοσύνη είναι σαφής και επισημαίνεται ως ακριβής ώρα η παράδοση στον κο Πεπόνη η 14:45 (επιδείχθηκε με υπολογιστή στο σώμα). Ο μάρτυρας λέει ψέματα ή ενδεχομένως, σε μία συνωμοσιολογική εκδοχή, κάποιος παραβίασε το συρτάρι, άνοιξε τον δικό του υπολογιστή και επεξεργάστηκε αρχεία. 

 Οι αντιφάσεις των μαρτύρων που ήρθαν σε επαφή με τη λίστα Λαγκάρντ διαδέχονται η μία την άλλη. Ο μόνος που παραμένει στην αρχική του κατάθεση αταλάντευτα και χωρίς καμία αντίφαση είναι ο κατηγορούμενος!

 Ιωάννης Διώτης - Πρώην Γ.Γ. του ΣΔΟΕ

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμέναμε την κατάθεση του κου Διώτη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε το usb από τον Παπακωνσταντίνου, αναφέρει ότι το κατέστρεψε μόλις έκανε αντίγραφο (δηλαδή χάθηκε το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που μπορούσε να αιτιολογήσει νόθευση εγγράφου από τον κατηγορούμενο), επί ημερών του η λίστα Λαγκάρντ κυκλοφόρησε παντού, μοιράστηκε σε περιοδικά και εφημερίδες, και τελικά παρέδωσε ένα usb στον Βενιζέλο, ο οποίος το κλείδωσε στο συρτάρι του και έμεινε εκεί για 16 ολόκληρους μήνες. Δυστυχώς, ο κος Διώτης, επικαλούμενος δικαστήριο για την ίδια υπόθεση αναφορικά με τα μη πολιτικά πρόσωπα, δεν απάντησε σε κανένα ερώτημα που αφορούσε στην επίμαχη περίοδο. 

www.epikairo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.