Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Για «τρομοκρατία των μνημονιακών κυβερνήσεων μίλησε η Ζωή: Και επίσημα η χώρα μετατρέπεται σε παραλληρηματική δημοκρατία

«Εξόχως τρομοκρατική», αποκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη «μνημονιακή διακυβέρνηση» των προηγούμενων ετών κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'. [athensvoice]

Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «διευκόλυνσης» των τρομοκρατών με το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων ετών εξέλαβαν χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης και απέβησαν «καταστροφικές για τις δημοκρατικές και οικονομικές δομές της χώρας». Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ιδιωτικών καναλιών, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο στέλνει μήνυμα στους πολίτες «να μην υποκύπτουν στην τρομολαγνεία, την κατατρομοκράτηση, και την προπαγανδιστική απεύθυνση από ελεγχόμενα και καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης».

«Τρομοκρατούν από μιντιακού βήματος, συκοφαντούν κάθε πρωτοβουλία που κινείται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της δημοκρατικής νομιμότητας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου και σημείωσε δε ότι οι επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση εξαπολύονται από όσους «φοβούνται ότι ο λογιστικός έλεγχος του Δημόσιου Χρέους θα αναδείξει τα ανομήματα τους και τις συμβάσεις ντροπής».

Epikairo: Τελικά μπορεί να είναι ταιριαστό που αυτή η Βουλή έχει αυτή την Πρόεδρο, σ' αυτή τη συγκυρία. Είναι πλέον προφανές ότι ζούμε τη σταδιακή μετάβαση στην "παραλληρηματική" δημοκρατία, διαφανής εκπρόσωπος της οποίας είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ακόμα και αν η χώρα οικονομικά γλυτώσει στο "παρά ένα" την πτώχευση, αυτό που δεν θα αποφύγει είναι ο εκφυλισμός των θεσμών, ο ex cathedra παραλληρηματικός και διχαστικός λόγος και η κυριαρχία των εξάλλων, με τελικό στόχο να μην μπορέσει ποτέ η κοινωνία να βρει την ηρεμία της και να βυθιστεί αύτανδρη σε άναρθρες κραυγές και ισοπεδωτικές υστερίες..

http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.