Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 200 ΕΚΑΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ

Μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ αποκάλυψε ο «Βηματοδότης», το οποίο, όπως πολλά άλλα σκάνδαλα, ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από τη δεξιά πλευρά του πολιτικού συστήματος, δεν προβάλλονται, ίσως διότι σε αυτά εμπλέκονται ΜΜΕ και παράγοντες της επικοινωνίας από όλους σχεδόν του χώρους.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι, παρά την αποκάλυψη, η κυβέρνηση έμεινε απαθής, με τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή να μη τολμά να δημοσιοποιήσει το πόρισμα. Διακινδυνεύοντας με αυτό τον τρόπο να κατηγορηθεί για συγκάλυψη του σκανδάλου, το οποίο έγινε την περίοδο Καραμανλή, την οποία αθωώνει συλλήβδην ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη συγκάλυψης όλων των σκανδάλων της περιόδου διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ακόμα και τα πιο καραμπινάτα.

Το σκάνδαλο που αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» έλαβε χώρα το 2008, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, σήμερα, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αν πράγματι υπάρχει σκάνδαλο, τότε αγγίζει και τον Επίτροπο. Υπενθυμίζεται ότι όταν εκδηλώθηκε το σκάνδαλο, ήταν η περίοδος της προμήθειας υπερβολικά μεγάλου αριθμού εμβολίων, με εντολή Αβραμόπουλου, για τα οποία δεν δόθηκε ποτέ λογαριασμός. Ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έγινε με εκείνα τα εμβόλια, με εντολή ποιου έγινε η αγορά, πόσο κόστισαν, ποιοι υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις, πόσα εμβόλια διατέθηκαν για τον εμβολιασμό των Ελλήνων, πόσα καταστράφηκαν, αν καταστράφηκαν και τι έγινε με όσα έμειναν αχρησιμοποίητα.

Το σκάνδαλο που αποκαλύπτεται, σχετίζεται με δάνειο που έλαβε το ΚΕΕΛΠΝΟ, εκείνη την περίοδο, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, πρακτική εντελώς ασυνήθιστη για φορείς του δημόσιου τομέα. Ποιος έδωσε την εντολή στο ΚΕΕΛΠΝΟ να ζητήσει το δάνειο; Ποιος υπέβαλε την αίτηση; Ποιος ζήτησε και ποιος έδωσε την εγγύηση για λογαριασμό του δημοσίου;

Το θέμα όζει. Ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής επιβεβαιώνει ότι, πράγματι, ελήφθη το δάνειο των 200 εκατ το οποίο διατέθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος του, «για προβολή και δημόσιες σχέσεις, τότε με τα εμβόλια, και ακόμα χρωστάμε». Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, το ελληνικό δημόσιο πληρώνει, κάθε χρόνο, 17 εκ ευρώ για την εξυπηρέτηση του δανείου και για τόκους.

Ο ίδιος αναφέρει ότι υπάρχουν παραστατικά και αποδείξεις για το που πήγαν τα χρήματα, αλλά δεν τα δίνει στη δημοσιότητα, προστατεύοντας εκείνους που έφαγαν τα 200 εκατομμύρια. Με αυτή του την ενέργεια ο υπουργός γίνεται συνένοχος των διαφόρων «τρωκτικών», μεταξύ των οποίων είναι πιθανό να βρίσκονται και στελέχη του ευρύτερου σημερινού κυβερνητικού σχήματος.

Ερώτημα τίθεται και για την κυβέρνηση, γενικότερα, η οποία μπορεί στο σύντομο διάστημα των τεσσάρων μηνών που βρίσκεται στην εξουσία να μην έχει διαπράξει κανένα σκάνδαλο, αλλά δείχνει τάση συγκάλυψης των σκανδάλων της περιόδου 2004-2009.

Ο κ. Κουρουμπλής δηλώνει: «δέχομαι πιέσεις να μην ολοκληρώσω τον έλεγχο», αλλά οφείλει να διευκρινίσει από ποιους δέχεται πιέσεις, τι είδους είναι αυτές και αν ασκούνται μόνο από τους εμπλεκόμενους ή και από πολιτικά κέντρα, όπως το Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Υγείας οφείλει να πείσει ότι παραμένει ανεπηρέαστος από όλα αυτά και ότι δεν συγκαλύπτει ένα τέτοιο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έλεγχος που έχει γίνει μέχρι τώρα αποκάλυψε σημαντικά ευρήματα, που χαρακτηρίζονται «εντυπωσιακά».

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να αποκαλυφθεί τι απέγινε ο τότε Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν παραμένει στο Κέντρο ή αν έχει μετακινηθεί και που;

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.