Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Με αρνητικά επιτόκια δανείζεται πλέον και η μνημονιακή (αναξιοπρεπής) Πορτογαλία

Όλα δείχνουν ότι η επανάσταση στην Ευρώπη, που μας υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αναβληθεί για κάποιους αιώνες καθώς πλέον μέχρι και η Πορτογαλία δανείζεται πλέον με αρνητικά επιτόκια.

Παραθέτω το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας:

Στο κλαμπ των χωρών της Ευρωζώνης που δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο προσχώρησε χθες και η Πορτογαλία, σε μια εξέλιξη που δείχνει ότι η πρώην «μνημονιακή» χώρα επωφελείται τα μέγιστα από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (που έχει μειώσει δραστικά το κόστος δανεισμού σχεδόν όλων των χωρών της περιοχής) και υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο την «απομόνωση» της Ελλάδας. Ο οργανισμός διαχείρισης δημοσίου χρέους της Πορτογαλίας ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε 300 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων που λήγουν τον Νοέμβριο του 2015, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο -0,002%. Στην προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων δύο μήνες πριν, η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,047%. Ο συντελεστής κάλυψης στη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων ήταν 4,607 έναντι 2,783 στη δημοπρασία του Μαρτίου.
Θυμίζω ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, όπως και οι προηγούμενοι, διαφωνούσαν απόλυτα με τη «συνταγή» του Μνημονίου και ονειρεύονται μια συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου εναντίον του Ευρωπαϊκού Βορρά.


Όπως καταλαβαίνετε, σε εμάς έχει απομείνει η περίφημη made in Greece «αξιοπρέπεια».
- See more at: http://www.parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.