Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν διστάζει τη μια να ανακοινώνει κάτι σοβαρό και την άλλη, με μεγάλη ευκολία να το παίρνει πίσω, όπως έκανε πρόσφατα και με την υπόθεση της μαγνητοφώνησης του eurogroup.υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι μαγνητοφώνησε τη συνεδρίαση, στη συνέχεια διέψευσε κατηγορηματικά τον εαυτό του και ακολούθως επιβεβαίωσε ότι, πράγματι, κατέγραψε, αλλά μόνο τον εαυτό του, χωρίς, βέβαια, να γίνει πιστευτός από κανέναν.

Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης, που φαίνεται να παίζει άσχημο παιχνίδι με τον πόνο των Ελλήνων, άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο και ο ίδιος, εξετάζουν το ενδεχόμενο να θεσπίσουν φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ. Στη συνέχεια και ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν, στο μεταξύ και καταγράφηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου, άλλαξε ρότα και… ανακάλεσε τον εαυτό του.

Φρόντισε, όμως, να ρίξει την ευθύνη στους κακούς ευρωπαίους, στους οποίους αντιστάθηκε και τους ανάγκασε να υποχωρήσουν και να πάρουν πίσω το μέτρο που ζήτησαν να εφαρμοστεί. Και αυτό έγινε μέσα σε μια ώρα. Τόσο χρειάστηκε για να κατατροπώσει τους ευρωπαίους εταίρους και να τους αναγκάσει σε άτακτη υποχώρηση.
Όταν ο κ. Βαρουφάκης έλεγε στους δημοσιογράφους ότι εξετάζει την περίπτωση επιβολής του φόρου, δεν είπε ότι αυτό ζητήθηκε από τους δανειστές, αλλά το πήρε πάνω του. Άρα, ήταν δική του επιλογή. Ξαφνικά αποφάσισε ότι το ζήτησαν οι δανειστές, προφανώς για να παραστήσει τον καλό και ο λαός να τον ευγνωμονεί.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει επιλέξει ως στοιχείο της τακτικής του, όπως έχει κάνει και με τον ΦΠΑ, να αποδίδει στους «θεσμούς» (τρόϊκα) οτιδήποτε κακό και να εμφανίζεται εκείνος ως ο ήρωας, όταν αυτά που ο ίδιος παρουσιάζει ως προτάσεις των δανειστών δεν επαληθεύονται. Επίσης, γνωρίζοντας τι λένε οι «θεσμοί» (τρόϊκα) πριν οι προτάσεις τους έρθουν στη δημοσιότητα, διαρρέει ο ίδιος στον Τύπο κάποιες καλύτερες προτάσεις (ίσως και ενώ έχει αποδεχτεί εκείνες των δανειστών) προκειμένου και πάλι, να φανεί μέγας φιλολαϊκός.

Προφανώς ο κ. Βαρουφάκης μας εκλαμβάνει ως ιθαγενείς τους οποίους μπορεί να ξεγελάει με φθηνά κόλπα.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
Η πρόταση που υποβλήθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών αποσύρθηκε, μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου Οικονομικών, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών. Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς. Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».

agenda-news.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.