Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μ.Καρχιμάκης:«Ο Βενιζελος υπονόμευε και τον πολιτικό μας χώρο και την χώρα»

Νέα επίθεση στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Εuάγγελο Βενιζέλο εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το γεγονός ότι η χώρα δεν οδηγήθηκε σε συμφωνία με τους δανειστές Για το θέμα αυτό ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε:
«Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Βενιζέλο και να του επισημάνω ορισμένα σημαντικά πράγματα. Θα του πω ότι εάν, δεν υπονόμευες, την εσωτερική πολιτική συνοχή του ΠΑΣΟΚ θα είχαμε και πολιτικό ορίζοντα και πολιτική ισχύ, όπως συνηθίζεις να λες για τους άλλους και η χώρα θα ήταν διαφορετικά, κ. Βενιζελο.

Διαβάζω τις επιθετικές δηλώσεις του Βενιζέλου κατά του Τσίπρα, αποδίδοντας σε αυτόν την κατηγορία της διαρκούς υπονόμευσης, σε δηλώσεις του στην Real. Αν είχαμε λέει ο κ. Βενιζέλος πολιτική ισχύ και πολιτικό ορίζοντα θα είχαμε κλείσει συμφωνία.

Υπάρχει όμως μια διαφορά. Υπερασπίζεσαι μόνο την δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και σταθερά δεν αναφέρεσαι κάν στην προηγούμενη περίοδο 2010-2011 που τα δεδομένα ήταν ποιο κρίσιμα και γινόταν τα χειρότερα,εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου, που είχε παραλάβει στα χέρια της μια πρωτόγνωρη κρίση.

Αλλά η ουσιώδης διάφορα για την περίοδο εκείνη εστιάζεται στο εξής .

Εάν δεν υπονόμευες με την παρέα σου την εσωτερική πολιτική συνοχή της κυβέρνησης Παπανδρέου του 44% και γινόταν οι εκλογές τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 2013,
και ορίζοντα θα είχαμε και πολιτική ισχύ,και η χώρα θα βρισκόταν σε άλλο επίπεδο, σήμερα».

Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συγκριτικά με τις κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας:

«Ο Τσίπρας, λοιπόν έκανε την δουλειά του, όπως αυτός θεωρούσε ότι τον βοηθούσε πολιτικά και με τις γνωστές συνέπειες .. για την χώρα. Εσύ όμως κ. Βενιζέλο γιατί δεν έκανες την δική σου δουλειά;

Ή μάλλον έκανες την κακώς νοούμενη δική σου δουλειά και τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά Υπονομεύοντας τον πολιτικό σου χώρο και την κυβέρνηση Παπανδρέου του 44% μετερχομενος με την συμβολή σου την ποιο επώδυνη θεσμική εκτροπή ανατρέποντας τον νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό, υπονόμευσες και την χώρα.
Μην διαμαρτύρεται και μην κλαίγεσαι, λοιπόν. Είσαι ο βασικός υπαίτιος για όλα τα δεινά και της χώρας και του χώρου».

Συνέντευξη στον Φώτη Κατσούφη
http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.