Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Κωνσταντοπούλου: «Σχήμα λόγου» προς τους ηλίθιους το «σκίσιμο του Μνημονίου»


Ως… «σχήμα λόγου» χαρακτήρισε την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου «σε ένα νόμο και με ένα άρθρο» η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ, σχολίασε πως η παραπάνω διατύπωση δεν είχε άλλο στόχο, παρά μόνο να καταδείξει τη «βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή» της προηγούμενης κυβέρνησης.

««Το μνημόνιο δεν είναι ζήτημα κριτικής ή προσέγγισης αντοχών. Το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς και πρέπει να πάψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει εξηγηθεί ότι χιλιάδες διατάξεις δεν καταργούνται με ένα νόμο.

Το σχήμα λόγου ‘με ένα άρθρο και ένα νόμο’ είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Να είμαστε σαφείς.

Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και (…)έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη» προσέθεσε.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «δεν έχω κανένα λόγο να μην έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό, έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ότι δεν θα συνομολογήσει συμφωνία που θα παραβιάζει τη δημοκρατική εντολή».

http://politika-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.