Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

SPD: Σφάλμα που εμποδίσαμε το δημοψήφισμα Παπανδρέου

Ο εκπρόσωπος του SPD δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά σημείωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αξίζει μια ευκαιρία.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η πιο ακριβή λύση για όλους, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Γερμανία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των ΓερμανώνΣοσιαλδημοκρατών (SPD) Κάρστεν Σνάιντερ, στο πλαίσιο της συζήτησης και της ψηφοφορίας που διεξάγεται στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα.

Εκανε λόγο για «πολιτικό σφάλμα» όταν η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Ο κ. Σνάιντερ τόνισε ότι συμμερίζεται τα αισθήματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι αυτή η απόφαση δεν είναι εύκολη, κυρίως λόγω των τελευταίων δηλώσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, αλλά διευκρίνισε ότι πρόκειται μόνο για τηνπαράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες, όχι για επιπλέον χρήματα και έκανε λόγο για «πολιτικό σφάλμα» όταν η γερμανική κυβέρνηση εμπόδισε το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Λάθος, όπως είπε, είναι όμως και το γεγονός ότι δεν κάνει η ίδια η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δημιουργείται η εντύπωση ότι επιβάλλονται από έξω.

Ο εκπρόσωπος της ΚΟ του SPD για τα δημοσιονομικά επανέλαβε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά σημείωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση αξίζει μια ευκαιρία, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα, ώστε ο κάθε Έλληνας -και όχι μόνο ο απλός κόσμος- να συμβάλει στον στόχο εξοικονόμησης. «Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι. Αυτό αποτελεί όρο για το SPD» τόνισε.

Απευθυνόμενος στην Αριστερά (Die Linke), ο κ. Σνάιντερ ανέφερε ότι σήμερα ψηφίζει αυτό που απέρριψε τον περασμένο Δεκέμβριο και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με ένα ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα.

Το SPD καταδίκασε και την ανθελληνική καμπάνια της Bild με τον Αλεξ Σάφερ να ανεβαίνει στο βήμα του κοινοβουλίου κρατώντας το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Σήμερα η εφημερίδα κυκλοφορεί με αυτό το πρωτοσέλιδο:
Η ψηφοφορία είναι σε εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.