Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Βόμβα Γιούνκερ: Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στο λαό

Με σκληρά λόγια τοποθετήθηκε έναντι της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στην αντεπίθεση με ευθείες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κλ.Γιουνκέρ, λίγη ώρα μετά την ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γιούνκερ, όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό σε σχέση με όσα προτείνει η Κομισιόν και έχει συζητήσει ο ίδιος με τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως λέει πράγματα στο λαό που δεν είναι συμβατά με εκείνα που συζήτησε ο ίδιος με τον Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τους.

Μάλιστα γνωστοποίησε ότι εκείνος έπαυσε τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά γιατί οι συζητήσεις δεν οδηγούσαν πουθενά.

«Δεν με νοιάζει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.«Δεν είχα καμία επαφή με την ελληνική κυβέρνηση από την περασμένη Κυριακή, διότι οι διαπραγματεύσεις δεν πήγαιναν πουθενά», πρόσθεσε.

«Η συζήτηση στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα θα ήταν ευκολότερη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι πραγματικά προτείνει η Κομισιόν. Κατηγορώ τους Ελληνες (σ.σ. την κυβέρνηση) ότι λένε πράγματα στον ελληνικό λαό τα οποία δεν είναι σύμφωνα με αυτά που εγώ έχω πει στον έλληνα Πρωθυπουργό», τόνισε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Πολλοί υποφέρουν περισσότερο από κάποιους άλλους στην Ευρωπαϊκή Ενωση» από τις προσπάθειες για τη μείωση των χρεών, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Γιουνκέρ χαρακτήρισε μάλιστα μεγάλο λάθος να ενταχθούν τα φάρμακα ή το ρεύμα στον υψηλό ΦΠΑ. «Θα ήταν μεγάλο λάθος αν αυξανόταν ο ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ηλεκτρικό ρεύμα» είπε, προτείνοντας άλλους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για τον προϋπολογισμό, όπως μια «μέτρια περικοπή» των αμυντικών δαπανών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από μια κλειστή συνάντηση των κ. Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Τούσκ και Σούλτς στις Βρυξέλλες με θέμα την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 25-26ης Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.