Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η θεσμοποίηση της υστερίας στο παραένα της χρεοκοπίας..

Ως απαράδεκτη επέστρεψε την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάννη Στουρνάρα, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου από βήματος της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημοσιο Χρέος της Βουλής. [vouliwatch]

Ο Διοικητής της ΤτΕ θεωρώντας ότι οι κινήσεις μεταξύ ΤτΕ και ΕΚΤ είναι απόρρητες, και ως τέτοιες δεν μπορούν να δοθούν στην Επιτροπή Αλήθειας για τι Δημόσιο Χρέος. Η Πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι αρνήθηκε να δώσει στοιχεία στην Επιτροπή και ανακοίνωσε ότι ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ίδιος, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Εκτός αυτού, η κυρία Κωνσταντοπούλου επεσήμανε ότι η δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΤτΕ και η διαρροή των αποτελεσμάτων στις εφημερίδες έχει γίνει χωρίς να ενημερωθεί η ίδια, αλλά και χωρίς να παραστεί και να την παραδώσει ο ίδιος.

Επιτέθηκε ακόμη στον κ. Στουρνάρα, επειδή δεν έστειλε την έκθεση σε τυπωμένη μορφή, αλλά σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου, κάνοντας λόγο για «αντιθεσμική συμπεριφορά». «Στικάκια δεν παραλαμβάνει το κοινοβούλιο. Στικάκια άλλοι διακινούσαν στις τσέπες και στα συρτάρια τους», τονίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία αναφερόμενη και στο το περιεχόμενο της έκθεσης και τις κρίσεις της ίδιας της έκθεσης της ΤτΕ για την αναγκαιότητα σύναψης συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, «επιστρέφει ως απαράδεκτο» το έγγραφο της έκθεσης αυτής.

Μαζί με την έκθεση, επιστρέφεται και το συνοδευτικό έγγραφο: «σπεύδει στα κλεφτά να αποστείλει ένα διαβιβαστικό, στα γρήγορα για να παρέμβει απαραδέκτως στην διαδικασία», συμπληρώνει η κυρία Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «ο κ. Στουρνάρας οφείλει να πει τι θέσεις λαμβάνει στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ». Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Στουρνάρας προέβη ωμή παρέμβαση κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκαλώντας κλίμα ανασφάλειας.

Νωρίτερα, η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker, αλλά και του επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. H κυρία Πρόεδρος κατηγόρησε τον κ. Dijsselbloem ότι «ζητά καθημερινά θυσίες από τον κ. Τσίπρα, ενώ του ζητά να μεταφερθεί το ηλικιακό όριο σύνταξης και να γίνει η σύνταξη 250€». Όσον αφορά τον κ. Juncker, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ο κ. Juncker, αξιώνει σήμερα την υποταγή του ελληνικού λαού, αλλά αποσιωπά εις βάρος του τη συγκρότηση του πλαισίου φοροαποφυγής Lux Leaks στο Λουξεμβούργο».

Τα παραπάνω προς τους κ. Juncker και Dijsselbloem ειπώθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα της Γερουσίας, κατά την έναρξη του διημέρου παρουσίασης προκαταρκτικών αποτελεσμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, δικαιώνουν αυτούς που στέλνουν από τις Πλατείες μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε η κυρία Πρόεδρος. Απευθυνόμενη στα μέλη της επιτροπής, υπογράμμισε ότι αυτοί «δεν παίρνουν τις υπέρογκες αμοιβές αυτών που συνέταξαν τον συμβιβασμό με τη Siemens. Υπενθυμίζεται ότι αύριο ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο Eurogroup με επικεφαλής τον κ. Dijsselbloem.

Epikairo: Η υστερία πλέον θεσμοποιείται, ανεβαίνει στα κάγκελα και αρχίζει να κρώζει σε βάρος της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, με πρωταγωνίστρια φυσικά την Πρόεδρο Ζωή, η οποία προβαίνοντας σε μια απαράδεκτη θεσμικά συμπεριφορά "ανέπεμψε" την ετήσια έκθεση της ΤτΕ, βάζοντας για ακόμα μια φορά την κομματική της εμπάθεια πάνω από την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτούν οι οριακές στιγμές που βιώνει η χώρα.
Ασχέτως ποιος είναι ο Στουρνάρας, ασχέτως ποιανού υπουργός ήταν, είναι αδιανόητο ο Διοικητής της ΤτΕ να υφίσταται ένα τέτοιο θεσμικό bullying εκ μέρους της προέδρου Ζωής, σε συνέχεια της προσπάθειας της επικοινωνιακής μονταζιέρας του ΣΥΡΙΖΑ να φορτώσει στον Στουρνάρα την στάμπα του "εσωτερικού εχθρού", του υπαλλήλου των δανειστών, του ανθέλληνα που υπονομεύει την "περήφανη" διαπραγμάτευση της χώρας.

Ας δούμε την ουσία, πέρα από τους τραμπουκισμούς της Ζωής: Η ετήσια έκθεση της ΤτΕ αποστέλλεται στην Βουλή προς ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η Ζωή την απορρίπτει επειδή λέει είναι υπό τη μορφή USB και όχι έγγραφη. Βέβαια να την ενημερώσει κάποιος ότι βάσει του ν. 3979/2011 ότι το ηλεκτρονικό έγγραφο ισχύει βάσει νόμου (βλ. αναλυτικά εδώ). Αλλά τι να περιμένεις από ένα κόμμα που κάποτε χαρακτήρισε ως "τεχνοφασισμό" την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ;

Αλήθεια, τι θα έδειχνε αυτή η Έκθεση, αν η Ζωή δεν συμπεριφερόταν ως κοινοβουλευτικός δικτάτωρ; Ότι η ελληνική οικονομία το τελευταίο εξάμηνο βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, ευθύνη που βαρύνει σχεδόν εξ ολοκλήρου τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Ζωής. Αλλά σε μια επικοινωνιακή φιέστα που έστησε σήμερα η Ζωή για το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, δεν συνέφερε να φτάσει μια Έκθεση που μόνο κακά μαντάτα φέρνει για τα χαϊρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 5 μήνες (ολόκληρο το κείμενο της Έκθεσης της ΤτΕ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).

Και βεβαίως δεν μπορεί να περάσει στο απυρόβλητο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος όχι μόνο δέχεται τη Ζωή να απαντά αντί για εκείνον στις σοβαρές καταγγελίες Γιούνκερ για στρέβλωση εκ μέρους του Μαξίμου των θέσεων της Κομισιόν αναφορικά με συντάξεις και ΦΠΑ, αλλά και υποθάλπτει ακραίες συμπεριφορές, που μόνο τραυματίζουν την ήδη ευάλωτη δημοκρατία μας, που λίγο θέλει για να βουλιάξει στην μαρμότα της εθνικής υστερίας, όπως δείχνει και η μήνυση (!) που κατέθεσε η αντ' αυτού της Ζωής Ραχήλ Μακρή κατά του Στουρνάρα (βλ. αναλυτικά εδώ), δηλητηριάζοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Κι όλα αυτά μια ημέρα πριν το κρισιμότερο Eurogroup της τελευταίας 5ετίας, το οποίο εν πολλοίς θα κρίνει την παραμονή ή όχι της χώρας αστο ευρώ και την αποτροοή ή επέλευση της χρεοκοπίας. Η κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει τον έλεγχο και ήδη ο χορός των τεράτων έχει ξεκινήσει, προτού ο Τιτανικός προσκρούσει στο παγόβουνο της καταστροφής..

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.