Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Στο Συνέδριο των Γάλλων Σοσιαλιστών ο Γιώργος – Ο μόνος που συμμετείχε από την ελληνική κεντροαριστερά

Μόνο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών απ” ότι φαίνεται ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Γάλλων για το Προγραμματικό Συνέδριό τους, που ξεκίνησε χθες στο Πουατιέ. Η πρόσκληση των Γάλλων σοσιαλιστών αφορούσε όλο το φάσμα των ελληνικών κομμάτων της κεντροαριστεράς, από Ποτάμι μέχρι ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ανταπόκριση όμως.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συμμετείχε με διπλή ιδιότητα και έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους Γάλλους συντρόφους. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και η συνεργασία των ευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη λιτότητα χωρίς ανάπτυξη, ήταν στο επίκεντρο όλων των τοποθετήσεων. Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρωθυπουργο Μανουελ Βαλς και να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία της ελληνικης διαπραγμάτευσης.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δυσκολεύονται να καταθέσουν μια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση, ένα σχέδιο ελληνικό, για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Προτείνει δε, σε Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξουν σε διάλογο για την πορεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.