Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Το δημοψήφισμα στο επίκεντρο της συνάντησης Θ. Θεοχαρόπουλου – Γ. Παπανδρέου

Οι πολιτικές εξελίξεις και η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλου, με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου.
Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και έλαβε χώρα στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται αυτή την ώρα δημοψήφισμα καθώς η αβεβαιότητα εντείνεται αντί να τερματιστεί.

«Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται πρέπει οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν ώστε να επιτευχθεί συμφωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει τώρα στη διαπραγμάτευση. Αν δεν υπάρξει μια συμφωνία στηριγμένη σ’ ένα αμοιβαίο συγκερασμό των διαφορών οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε και υπογράμμισε: «Εμείς λέμε “ναι” στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, “ναι” στην λύση και “όχι” στη ρήξη. Για να είμαστε στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. όταν θα γίνονται οι απαραίτητες αλλαγές προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε, επίσης, ότι στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητο οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου βρουν τον ελάχιστο κοινό πολιτικό τόπο ανεξάρτητα από τις υπαρκτές διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ τους και να σταθούν απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και στον λαϊκισμό, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο και την προώθηση προοδευτικών λύσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «η κρίση που ταλανίζει τη χώρα αναδεικνύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την ανάγκη της παρουσίας των αρχών, των αξιών, των ιδανικών και των πολιτικών των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου στο δημόσιο διάλογο και επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη συγκρότησης μιας ευρείας συμμαχίας των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα μπορεί να στηρίξει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

«Αυτό που προέχει τώρα, είναι να υπάρξει μια συμφωνία, που θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την πορεία της χώρας, ώστε να μη βρεθούμε στο περιθώριο της ιστορίας και θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλες αλλαγές. Χωρίς αυτές, η πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο έλεος πάσης φύσεως εξαρτήσεων», πρόσθεσε.

http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.