Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Το ΚΙΝΗΜΑ ξεγυμνώνει την κυβερνητική υποκρισία:Ποιος ξεπουλά την δημόσια περιουσία τώρα κ. Τσίπρα;

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος:
«Μετά από ένα εξάμηνο αδέξιων και επικίνδυνων χειρισμών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ως προς το ζήτημα κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όλοι οι οικονομικοί δείκτες της επιδεινώνονται, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς προοπτική άμεσης αναστρεψιμότητας.

Την ώρα που η χώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά – την τελευταία επταετία που είναι σε ύφεση – νέα και υγιή κεφάλαια για να προχωρήσει ο μετασχηματισμός της οικονομίας σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή, το ελληνικό Χρηματιστήριο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, αποτυπώνει ποιά είναι η αντίληψη που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Στο όνομα της αποφυγής υφεσιακών μέτρων, η χώρα βυθίζεται σε βαθύτερη ύφεση εξαιτίας της αβεβαιότητας και της έλλειψης ρευστότητας που προκαλεί η κυβέρνηση με τις επιλογές της.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η «αντικαπιταλιστική» κυβέρνηση καινοτόμησε. Με τις επιλογές της εγκατέλειψε την εγχρήματη οικονομία και μας επέβαλε την ανταλλακτική οικονομία. Αυτό είναι σίγουρα άλμα για να ξεπεράσεις τις αβελτηρίες του καπιταλισμού αλλά δυστυχώς άλμα προς προκαπιταλιστικές μορφές συναλλαγών.
Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιδρά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με το επιχείρημα του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει οριστικά και αμετάκλητα, από εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από τις τοποθετήσεις ύψους 23.5 δις που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Αλήθεια, ποιός ξεπουλά την δημόσια περιουσία; Αυτός που πουλά μετοχές που ανήκουν στο Δημόσιο και με τα έσοδα μειώνει το χρέος ή αυτός που με τις επιλογές του οδηγεί σε αύξηση των ζημιών των τραπεζών και απαξίωση της περιουσίας του Δημοσίου, καθιστώντας αναγκαία την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και επομένως του χρέους;
Για άλλη μια φορά θα υπενθυμίσουμε στους όψιμους νεοκρατικιστές της κυβέρνησης ότι η μετάβαση σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας προϋποθέτει πέρα απλό τα περιορισμένα δημόσια κεφάλαια και ιδιωτικά κεφάλαια και επομένως μια εύρυθμη κεφαλαιαγορά. Με τα κεφάλαια αυτά θα γίνουν επενδύσεις στους ανταγωνιστικούς τομείς της οικονομίας για να υποκατασταθούν οι εισαγωγές και να αυξηθούν οι εξαγωγές. Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέα εισοδήματα, θα αυξηθούν τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα και θα στηριχτεί το κοινωνικό κράτος και όσοι έχουν ανάγκη προστασίας.
Δυστυχώς όλες οι προϋποθέσεις για την ανασύνταξη της οικονομίας και ενίσχυσης όσων υποφέρουν από την κρίση, έγιναν βορά σε μια αδιέξοδη διαπραγματευτική τακτική, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από την επιβολή των capital controls και το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.
Αυτές οι επιλογές έγιναν δυστυχώς σε βάρος των Ελλήνων από φερέλπιδες και «ντεμέκ» παλαιομαρξιστές και νεομαρξιστές της ελληνικής κυβέρνησης, που τώρα μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες λειτουργίας μιας σύγχρονης καπιταλιστικής οικονομίας σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.