Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο σεβασμός στην Ιστορία θέλει πολιτικούς με ανάστημα και ψυχή…

Το σχόλιο ανήκει στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σήμερα, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Παρακολουθώντας την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο 41 ετών από την ίδρυσή του μια και μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ καθώς φαίνεται, ο κ.Καρχιμάκης παρατήρησε δύο πράγματα. Ότι για άλλη μία χρονιά στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη ένας πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του δεν επέδειξε τον απαραίτητο σεβασμό να αναφερθεί στο όνομα του μεγάλου ηγέτη που άλλαξε την Ελλάδα, όπως λέει για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Η μπάλα πήρε και τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, καθώς ο κ.Καρχιμάκης παρατήρησε ότι η Φώφη Γεννηματά θριαμβολόγησε μεν για τη δικαίωση της διετίας 2009-2011, «αλλά δεν είχε τον ανάλογο σεβασμό να αναφερθεί στη συμβολή του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου. Αλλά ούτε και το πολιτικό ανάστημα να παραδεχθεί ότι με επιχείρημα τη διετία αυτή μεθοδεύθηκε ο εξοβελισμός του».

Υστερόγραφο προς Χαριλάου Τρικούπη: Η αλήθεια είναι πως όταν γιορτάζεις τα γενέθλια ενός κόμματος και επιλέγεις να το κάνεις με αναδρομή στο παρελθόν του, εκεί που παρουσιάζεις τον έναν μετά τον άλλο τους προέδρους του, δεν μπορείς να προσπερνάς έναν σαν να μην υπήρξε ποτέ. Είναι θέμα …τακτ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.