Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ιωαννίνων

Για ακόμη μία φορά η Ευρώπη αδυνατεί να δώσει ουσιαστική λύση στο προσφυγικό. Σήμερα, όπως και το 2010, η Ευρώπη δείχνει φοβική απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν. Ακόμη μία φορά η σημερινή Ευρώπη, με κύριο «εκφραστή» της την κα. Μέρκελ, αναγάγει το προσφυγικό, σε Ελληνικό πρόβλημα και όχι σε Ευρωπαϊκό. 



Το 2010, όπου πολλές χώρες του «Γερμανικού μπλόκ» μας κουνούσαν το δάχτυλο για την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας, κατορθώσαμε να δώσουμε λύση και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η σημερινή κυβέρνηση με την καταστροφική διαδρομή της σε εξωτερικά θέματα, ειδικά κατά το 1ο εξάμηνο του 2015, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Κυρίως όμως έχει καταφέρει να χάσει τα δύο μεγάλα διαπραγματευτικά της όπλα. Όπλα, όπως το ότι η Ελλάδα είναι το λιμάνι της Ευρώπης και πως ένα πιθανό grexit θα είναι μοιραίο για το νόμισμα. Για το μεν πρώτο, η Τουρκία πείθει σιγά-σιγά, πως μπορεί πλέον να γίνει αυτή το λιμάνι και για το μεν δεύτερο ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Τσίπρας κατάφερε την 1η Ιουλίου να μείνει εκτός ευρώ για μία μέρα. Μία μέρα όπου το ευρώ έδειξε με τις όποιες αδυναμίες πως αντέχει. Πλέον σε κάθε πρόβλημα που δημιουργείται (όπως και σήμερα με το προσφυγικό) στο οποίο λαμβάνει μέρος η Ελλάδα, η Ευρώπη να μας δείχνει την έξοδο.
Καλούμε, τόσο, την Ευρώπη, να αφήσει τους «εγωισμούς» της και να πάρει εδώ και τώρα αποφάσεις που θα υλοποιηθούν άμεσα από όλους, όσο και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα, να βρεί ένα νέο αφήγημα με το οποίο, να εξηγεί γιατί η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης.
Τέλος, ελπίζουμε πως η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, δεν μετατίθεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας μετά την καταλυτική ημερομηνία, την 6η Μάρτίου, όπου ενδεχομένως με κλειστά σύνορα, λόγο κυβερνητικής αδυναμίας, θα προσπαθήσει να χαϊδέψει τα αυτιά των ψηφοφόρων του, καλώντας την αντιπολίτευση να πάρει θέση ανάμεσα στην Ευρώπη που κλείνει τα σύνορα ή την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση.
Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.